078 117 830

Finomen, naš korporativni blog

12

Sep, 2017

Male tajne uspjeha

By: | Tags: , , , , , , | Comments: 0

Još jedno ljeto se bliži svom kraju. Školska zvona su se oglasila, septembarski ispitni rok je u jeku (srećno!), a radni narod Crne Gore se vraća sa svojih odmora. Pored toga, ono što je obilježilo kraj ljeta jeste i odlazak naše rodbine koja živi u dijaspori. Sjetno se prisjećajući trenutaka provedenih sa njima, na pamet nam padaju njihove sledeće riječi:

  • Misliš li se ti uopšte udavat`/ženit`?    🙄 
  • Kod vas je sve u krv skupo! Kako uopšte preživljavate? 

Prećutkujući odgovor na prvo pitanje a odmahujući glavom na drugo, zapitamo se kako je to moguće da su osnovna dobra jeftinija u zemljama koja imaju veći životni standard od životnog standarda u Crnoj Gori (GDP per capita). Donekle zanemarujući činjenicu da nemamo razvijenu prehrambenu industriju ali i to da uvozimo značajan broj poljoprivrednih proizvoda, fokusirali smo se na razloge niskih cijena u dijaspori i potencijalno našli odgovor u postojanju i načinu funkcionisanja njihovih trgovačkih lanaca. 

Jedan od tih trgovačkih lanaca koji se može pohvaliti cjenovnom efikasnošću a koji postoji u  velikom broju evropskih zemalja ali i u Australiji i SAD-u je trgovački lanac ALDI koji je osnovan davne 1913. godine u Esenu, Njemačkoj. Ono što karakteriše ovaj trgovački lanac je to da on nastavlja da širi svoju mrežu prodavnica (čak do 8000) povećavajući svoja tržišna učešća širom svijeta uprkos I i II svjetskom ratu, brojnim ekonomskim krizama i promjenama ekonomsko-društvenih poredaka.  

.Koji je to biznis model koji je ALDI usvojio a koji  čini njegovo poslovanje toliko cjenovno efikasnim da mu omogućava ovakav vjekovni uspjeh? Odgovor na ovo pitanje ćemo naći u mini-strategijama preduzeća koje je realizuju na svakodnevnim bazama, a ogledaju u sledećem:        

Proizvodni asortiman : ALDI marketi nude vrlo ograničen izbor kvalitetnih proizvoda svojim kupcima, svega 1350 (radi poređenja, u TESCO supermarketima ovaj broj iznosi 25000) uključujući u taj broj i varijacije proizvoda po brendu kojih nikad ne smije biti više od 7. Ovo omogućava kupcima da izaberu željeni proizvod relativno brzo što značajno pojednostavljuje proces kupovine i dovodi do ušteda u vremenu kupca ali i prodavca jer se sada kupac kraće zadržava u prodajnom objektu. 

Odnosi sa dobavljačima : Pored koristi koje ALDI marketi ostvaruju zbog ograničenog broja prizvoda u odnosima sa kupcem, iste se ostvaruju i u odnosima sa dobavljačem. Naime, to što se u ALDI marketima nikada ne može naći više od 7 (od 3 do 7) brendova jednog proizvoda omogućava ALDI-ju da ostvari značajne povoljnosti u vidu sniženja nabavne cijene kroz njegovanje dugoročne saradnje sa dobavljačima. Takođe, s ovim u vezi ALDI nikada ne naplaćuje dobavljačima reklamni prostor u svojim marketima. 

Radni sati: Prodajni objekti ALDI marketa su otvoreni od 9 ujutro do 9 naveče svim danima osim nedeljom kada su otvoreni od 9 ujutro do 7 naveče. Ova otvorenost prodajnih objekata samo tokom najprometnijih djelova dana dozvoljava uštede u troškovima zarada, održavanja i energije.  

Izlaganje proizvoda: Na policama se proizvodi uvijek izlažu u paketima a nikad u pojedinačnim komadima što dozvoljava radnicima da po pražnjenju ambalaža iste zamijene vrlo brzo nemorajući pri tome voditi računa o naslaganju pojedinačnih komada i estetici.    

.

.

Zaposleni : Broj zaposlenih u ALDI objektima po smjeni nikada ne prelazi 4 što donosi značajne uštede u troškovima zarade. S tim u vezi, svi zaposleni moraju biti obučeni da rade na svim poslovima u objektu a radi pojednostavljivanja tog procesa u objektu ne postoji radno mjesto mesara ili pekara. 

Skeniranje proizvoda: Proizvodi cjelokupnog asortimana imaju bar-kod na barem dvjema svojim stranama kako bi se proces skeniranja na kasi učinio bržim. Takođe, lice koje radi na kasi nikada ne pakuje proizvode u kese već to uvijek radi kupac u prostoru posebno predviđenom za to. Pored toga, voće i povrće se ne mjeri na kasi već je najčešće izloženo u pakovanjima koja su izmjerena i kojima je već dodijeljen određeni bar-kod. 

Just in time sistem: ALDI koristi just-in-time sistem nabavke koji omogućava ogromne uštede u troškovima održavanja i skladištenja jer podrazumijeva nabavku koja se realizuje netom prije trenutka prodaje. 

Iznajmljivanje kolica: Kupci mogu koristiti kolica za kupovinu samo ukoliko ubace kovanice u bravu koje nakon kupovine mogu povratiti tek kada vrate kolica na odgovarajuće mjesto. Kao rezultat ovoga dolazi do smanjenja broja slomljenih ili izgubljenih kolica a povrh svega toga nestaje potreba za nadzorom procesa korišćenja kolica od strane nekog od radnika. 

.

.

Upoznavši se sa svim gore navedenim, možemo zaključiti da ALDI ne izmišlja toplu vodu i ne implementira strategije koje su drugima potpuno strane. Upravo suprotno, poslovanje ALDI marketa je zasnovano na uštedama koje počivaju na vrlo prostim metodama efikasnog korišćenja resursa u internom okruženju a koje se (uštede) nakon toga prenose na kupce. Konačno, naučivši nešto novo o načinu funkcionisanja u ALDI marketima, možemo primijetiti da postoji sličnost između ALDI metoda i metoda koje se počinju koristiti u našim marketima pa ostajemo optimistični da ćemo do nove ljetnje sezone ublažiti barem neke od strepnji naše rodbine. 

Share on Facebook17Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0